Kummiksi?

Mitä kummityö tarkoittaa?

Kummityöllä tarkoitetaan yhden lapsen auttamista kehitysmaassa ja tätä kautta sekä perhettä että kyläyhteisöä.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä


Tapiolan seurakunnan kautta on valittavana useita hienoja kummiohjelmia

Tapiolan seurakunnan kolmeen nimikkokokonaisuuteen liittyy kummiohjelma: tyttöjen silvontaa pakenevat Kenian CREDO-tytöt, Etiopian neljän paikkakunnan orpolapsiohjelmat sekä Bangladeshin, maailman toisiksi köyhimmän maan, ala- ja yläkoululaiset Uzirpurissa ja Sapaharissa.

CREDO ja Bangladeshissa Sapaharin nuoret asuvat sisäoppilaitos- tai asuntolamajoituksessa. Etiopiassa lapset pyritään sijoittamaan sukulaisperheisiin, Uzirpurin alakoululaiset taas asuvat kotona.

CREDO-ohjelmassa kummi saa halutessaan nimetyn kummitytön, joka ohjelmaan paetessaan on usein noin 9-vuotias. Summa, jolla haluaa olla mukana, on kummin itsensä valittavissa. Peruskoululaisen kulut ohjelmalle ovat noin 30 €/kk. Jos tukee esim. 5 tai 10 eurolla kuussa, voi olla CREDO-ohjelmakummi, joka 'paikkaa' kuluja siellä, missä eniten tarvitaan. Ohjelmakummi saa ohjelman yhteiset kummikirjeet.

Kuva: Satu Arkkila
Kuva: Satu Arkkila

Lounais-Etiopian orpo-ohjelmissa tuetaan orpoja sekä puoliorpoja. Agaron, Bongan, Sokorun ja Limun, neljän eri paikkakunnan ohjelmissa on yhteensä 440 orpoa.Osa lapsista on AIDS-orpoja, osan kohdalla perhe on hajonnut isän lähtiessä kehitysmaan olosuhteissa etsimään parempaa tulevaisuutta kaupungeista. Monen perheen kohdalla tilanne johtaa tällöin yksinhuoltajaäitiyteen. Perheen äiti jää usein ilman tuloja eikä pysty enää elättämään perhettään.

Lisätietoja.

Bangladesh tarjoaa useampia vaihtoehtoja: alakoululaiset Uzirpurissa sekä kristittyyn vähemmistöön kuuluvan tytön tai pojan tukeminen Sapaharin yläkoulun asuntolassa. Lisäksi on mahdollista tukea jatko-opinnoissa opiskelevaa nuorta stipendiohjelman kautta.

Katso suomenkielinen video.

Kummilapsia Uzirpurissa Bangladeshissa / Aarne Laasonen
Kummilapsia Uzirpurissa Bangladeshissa / Aarne Laasonen

Näin ilmoittaudutaan kummiksi

CREDO: Viestiin oma nimi, kuukausisumma, jolla haluat olla mukana, haluatko tukea yhtä tyttöä vai olla ohjelmakummina, sekä yhteystietosi (sähköposti, osoite ja puhelinnumero): satu.arkkila(at)sley.fi.

Etiopian orvot: Viestiin oma nimi, haluatko tukea tyttöä vai poikaa, sekä yhteystietosi (sähköposti, osoite ja puhelinnumero): pauliina.hilden(at)sekl.fi.

Bangladesh: Viestiin oma nimi, haluatko tukea alakoululaista vai yläkoulun kristittyä nuorta, sekä yhteystietosi (sähköposti, osoite ja puhelinnumero): kummisihteerit(at)kylvaja.fi.


Tapiolan seurakunnan ryhmien kummilapset

PYHÄKOULULAISET
  • Senegalin kirkon päiväkerhotyö (Suomen Lähetysseura)
    Suomalaiset kummit ovat lähettäneet itsetehtyjä leikekirjoja kummilapsille.
 Kuva Senegalista / Suomen Lähetysseura
Kuva Senegalista / Suomen Lähetysseura
IKÄMIESPIIRI
  • Francistownin kummikoululaiset Botswanassa (Suomen Lähetysseura)

KESKIVIIKKOKERHO

  • Kahdeksan kummilasta Uzirpurin koulussa ja asuntolassa Bangladeshissa (Ev.lut. Lähetysyhdistys Kylväjä)

PERHEKERHO

  • kummipoika Biswagit Keya Bangladeshissa (Ev.lut. Lähetysyhdistys Kylväjä)
Kuva: Tapiolan pyhäkoululaiset tukevat kirkon päiväkerhoryhmää Senegalissa / Suomen Lähetysseura
Kuva: Tapiolan pyhäkoululaiset tukevat kirkon päiväkerhoryhmää Senegalissa / Suomen Lähetysseura


Lisätietoja: Lähetyssihteeri Hannele Lehtinen, puh. 040 533 9553, hannele.k.lehtinen(at)evl.fi