Villasukkakeräys Itä-Euroopan lapsille

 

Tule mukaan! Villasukkakeräys toimii läpi vuoden.

Sukat tulevat osaksi joulupaketteja Moldovan, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Baltian alueiden vähäosaisille lapsille. Sukkia voi neuloa kokoja 23- 46, siis aikuisten suuriin kokoihin saakka. Isoja sukkia tarvitsevat kehitys- ja liikuntavammaiset lapset, jotka ovat yksi kohderyhmä.

Halutessaan voi neuloa myös pipoja ja tumppuja tai vaikkapa neulepaitoja. Kiinnitäthän sukat langalla toisiinsa pareittain.

 

Yhteistyökumppanimme Evankelisluterilainen Kansanlähetys toimittaa sukat Keski-Eurooppaan, jossa valmiit avustuslaatikot kootaan lapsille, kätevästi lähellä kohdemaita. Villatuotteiden lisäksi tilavista joululaatikoista saa mm. koulutarvikkeita, saippuaa, shampoota, hammastahnaa- ja harjan, lelun, hengellisen lastenkirjan ja karkkia.

Jos haluat, voit myös valmiiksi arvioida, minkä EU-koon sukat olet kutonut, esimerkiksi alla olevan Novitan kaavion mukaan. Tämä helpottaa pakkausta.

Neulelankoja sekä nuttuihin että sukkiin, pipoihin yms. saat Tapiolan seurakunnasta vahtimestarilta! Voit myös käyttää kotoasi löytyviä villasekoitelankoja. Valmiit sukat ja nutut ja muut neuleet tuodaan seurakuntaan. Toimitamme ne Pohjanmaalle, yhteiseen keräyspisteeseen.

Voit myös valmiiksi suurpiirteisesti arvioida, minkä EU-koon (esim. 38) sukat olet kutonut. Tämä helpottaa pakkausta. Novitan Neulekoulun sivulla on kokotaulukoita. Tässä peruslangalle.

Kuvat: Kansanlähetys/Idäntyön arkisto