Raamattutyö kristillisen vähemmistön keskuudessa

15.05.2019

Kirjekurssimuotoinen etäopetus on hyvä tapa osallistua koulutukseen maassa, jossa pitkät välimatkat lisäävät turvallisuusriskejä ja lainsäädäntö suojaa heikosti vähemmistöuskontoihin kuuluvia. Pakistanin raamattukirjekoulu ja Avoin teologinen seminaari mahdollistavat ja kehittävät kurssimateriaalia etäopiskeluun. Materiaali sisältää raamattuopetuksia ja kristinuskon sisältöön liittyviä aiheita seurakuntien maallikoille. Avoin teologinen seminaari tarjoaa myös tutkintoon tähtäävää kirkon työntekijä- ja pappiskoulutusta. Pakistanin kristitty vähemmistö, 2,5 % väestöstä, on usein huonosti koulutettua.

Yhdistynyt raamattukoulukeskus keskittyy nimenomaan seurakunnissa aktiivisesti toimivien naisten kouluttamiseen. Keskus järjestää mm. raamattukursseja ja pienryhmäohjaajakoulutusta.
Raamattutyö parantaa lukutaitoa ja vahvistaa kristillisen vähemmistön koulutuspohjaa. Hanke lisää vähemmistön tasa-arvoa maassa, jossa jopa kuolemantuomiot vilpillisin perustein ovat osa uskonnollista syrjintää. Ymmärrettävä äidinkielinen Raamattu ei ole vielä kaikkien kieliryhmien luettavissa. Pakistanin Raamattuseuralla on käynnissä useita raamatunkäännös- ja päivityshankkeita. Hankkeen rahoituksella tuetaan myös tätä työtä.