Kuulumisia etelä-sudanilaisten pakolaisleireiltä

19.04.2021

Paljon saimme jälleen oppia tuolla työkaudella itsestämme, työstä, ihmisistä ja Jumalasta. Aikaan kuului jälleen myös erilaisia haasteita ja vaikeitakin aikoja. Ugandassa sain osallistua mm. Bidibidin ja Palapekin leireillä pidettyihin nuorten seminaareihin vielä ennen lähtöä helmi-maaliskuussa.

Oli hyviä koulutuksia, joissa eteläsudanilaisia pakolaisnuoria oli molemmilla leireillä koolla reilusti yli sata. Talousraporttia emme saaneet kuitenkaan tehtyä loppuun viime vuoden tuesta. Tilintarkastajat Ugandassa odottelevat vielä muutamia puuttuvia raportteja kirkolta, että saavat työnsä päätökseen. Emme ole siis päässeet vielä lähettämään tämän vuoden taloudellista tukea kirkolle.

ELCSS-S kirkon piispanvaalit ovat myös vielä pitämättä johtuen huonosta korona tilanteesta Etelä-Sudanissa. Muistetaan tilannetta rukouksin. Lauantaina aamulla 14.3 kun valmistauduimme iltapäivän matkaan kohti Kampalaa ja kotimaata kaksi ELCSS-S kirkon pastoria Otti ja Nixon tulivat pakolaisleireiltä (kahdeksan tuntia ajoa kakspäällä 100cc mopolla) toivottamaan siunausta ja rukoilemaan meidän matkan puolesta. Oli hyvä hetki lopettaa työkausi yhteiseen ehtoolliseen kotimme pihalla näiden veljien ja muutamien ystäviemme kanssa.

Saimme kuitenkin lähteä maasta hyvillä ja kiitollisilla mielin valmiina palaamaan syksyllä uudelle kaudelle ELCSS-S kirkon työyhteyteen, jos Luoja suo. Amani-tyttäremme olisi tarkoitus aloittaa koulunkäynti pääsiäisen jälkeen tuossa Kangasalan Kirkonkylän koulun kolmosluokalla. Se olisi hänelle neljäs koulu kolmannessa maassa.

Tästä mahdollisuudesta päästä mukaan suomalaiseen kouluun olemme iloisia ja toivomme, että tämä aika olisi hänelle hyvä erityisesti kielen oppimisen kannalta. Seurakunnissa meillä olisi tarkoitus vierailla touko-kesäkuussa ja elokuussa.

Mikäli vain tilanteet sallivat tulisimme mielellämme kertomaan työstä ja tapaamaan teitä henkilökohtaisesti seurakuntiin. Lämmin kiitos vielä, kun olette seisseet rinnallamme jälleen yhden työkauden ajan rukouksissa ja taloudellisesti.

Pauli Vanhasen lähettikirjeestä 2/21