Joulunaikaa

21.12.2021

Puolitoista kuukautta lähetys- ja kansainvälisentyön sihteerin työtä Tapiolan seurakunnassa alkaa olla takana. Tulin keskelle yhtä vuoden kiireisintä aikaa, joulua. Tapiolan seurakunnassa ollaan väestötiloissa keskellä muuttovalmisteluja, odottaen hartaasti, että pääsemme peruskorjattuun Tapiolan kirkkoon. Aikanaan, ensi vuoden puolella, odotus palkitaan.

Takana alkaa olla myös toinen koronapandemia vuosi. Toiminta on ollut toisenlaista, paljon on ollut muutoksia, mutta olemme selvinneet. Perehtyminen lähetyksen toimintaan on alkanut, ja ensi vuonna toiminta jatkuu - kenties jälleen uudenlaisten muutosten keskellä.

Ensimmäinen joulu sujui myös aikanaan monenlaisten uusien muutosten keskellä. Tämän vuoden Espoon seurakuntien joulukalenterissa on ollut tähän aikaan oivaltavia tekstejä, kuten luukun numero viisi mukaan: "Ihan ok riittää", sanoi Jumala tallista. Sama pätee kaikkeen.

Elämä on aina kesken. Keskeneräisyyden sietäminen ja siihen mukautuminen on armollista. Toivottavasti pääsemme tapaamaan ensi vuonna, ja suunnittelemaan yhdessä lähetyksen vuotta 2022. Siihen saakka rukoilkaamme, että maailmalla kaikki tulisi paremmaksi.

Joulukalenterin luukun numero kaksi sanoihin on hyvä päättää: Asiat saa olla jouluna yhtä kesken kuin aina muulloinkin.

Levollista ja siunattua joulua Sinulle!

Menni Nousiainen

lähetys- ja kansainvälisentyön sihteeri