Etiopialaiset nimikkotyöntekijöinä

01.03.2020
Limun orpo-ohjelman lapsia
Limun orpo-ohjelman lapsia

Tapiolan seurakunta solmi vuoden 2020 alussa Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen kanssa sopimuksen kahdeksan paikallisen työntekijän tukemiseksi neljän Etiopian alueen orpotyöohjelmassa.

Lapsityön piirissä on Länsi-Etiopiassa Jimman kaupungin lähistöllä yhteensä 440 lasta sekä heidän (sijais-)perheensä. Jimman alueella on paljon AIDS-orpoja, joiden molemmat vanhemmat tai toinen vanhemmista ovat kuolleet. Monissa perheissä taas isä on lähtenyt toiselle paikkakunnalle työn perässä eikä välttämättä lähetä vaimolle ja lapsille rahaa. Perheet ja sijaisperheet mukaan lukien työllä on tuhansia avunsaajia.

Ohjelmassa paikallisten sosiaalityöntekijöiden valitsemat köyhimpien perheiden lapset saavat ruokaa, vaatteita, terveydenhoitoa ja koulunkäynnin materiaaleja sekä yläasteiässä lisäopetusta, jotta heillä olisi tasavertainen mahdollisuus päästä eteenpäin elämässä.Kullakin lapsella on Suomessa kummi tai kummiryhmä.Kummit kattavat vain lasten kuluja, eivät työntekijöiden kuluja.

Agaron, Bongan, Sokorun ja Limun, neljän eri paikkakunnan, työssä on kussakin kaksi etiopialaista työntekijää. Sosiaalityöntekijä pitää yhteyttä kaikkiin ohjelman perheisiin ja tukee näin lapsia koulunkäynnissä ja elämäntaidoissa. Projektipäällikkö hoitaa 110 lapsen avustamisen hallintoa ja taloutta.
Sokorun projektipäällikkö Naol Elias ja sosiaalityöntekijä Tarikwa Mohammed
Sokorun projektipäällikkö Naol Elias ja sosiaalityöntekijä Tarikwa Mohammed