Olen niin iloinen Jumalan valtakunnan työssä!

26.03.2023
Daniel Haile
Daniel Haile

Haastateltavana Daniel Haile Kansanlähetyksen kummilapsiohjelman paikallinen työntekijä Etiopiassa.

Työskentelen Jimma DASSC-osaston ohjelmakoordinaattorina. Työtehtäviini kuuluu valvoa neljää Kansanlähetyksen kummihanketta ja niiden toimintaa ja toimin samalla myös Bongan kummihankkeen projektipäällikkönä.

Ennen kummihanketta tein töitä Etiopian hallitukselle. Nyt olen niin onnellinen, että saan työskennellä kirkolle. Pidän työstäni ja Jumala auttaa minua siinä. Meillä on sellainen sanonta: "saada kaksi yhdellä iskulla"! Minulle se tarkoittaa sitä, että tämä työ tuo toimeentulon ja samalla saan palvella Jumalaa. Minua on pyydetty töihin myös Bongan yliopistoon, mutta valitsin jatkaa tässä työssä, koska se on minulle tärkeää. Kun meillä on ongelmia, ne saadaan ratkaistua. Kaikki työntekijämme tuntevat omistajuutta projekteistaan.

Viime kuussa vierailin kolmessa projektissamme. Lapset ja perheet ovat onnellisia ja kaikki etenee hyvin. Hankkeiden sisältö ja ohjelma on hyvä, se toimii. Bongassa pidämme myös pyhäkoulua. Mitä enemmän panostamme siihen, sitä enemmän lapsia sinne saapuu. Kun he sitten kasvavat, jotkut päättävät seurata Jeesusta ja heistä tulee joko Mekane Yesus -kirkon tai jonkun muun kristillisen seurakunnan jäseniä. Pyhäkoulut ovat paras tapa vaikuttaa lasten kasvuun ja hengellisyyteen. Agarossa projektipäällikkö pyysi minua saarnaamaan lapsille suoraan vierailupäiväni aikana. Hengellinen sisältö riippuu työntekijöistä, mutta projektit tuovat lapset joka tapauksessa seurakunnan lähelle. Myös pastoreita pyydetään usein opettamaan lapsia. Vaikka alue on haastava (toim. huom.: kristityt vähemmistöryhmä), joitakin lapsia ja perheitä kääntyy kristinuskoon.

Työtä tehdessäni minulla on aikataulu joka päivälle. Hankkeiden sisällöt ovat vastuullani ja työskentelen niiden parissa päivittäin. Valvon myös kirkon lastentarhan toimintaa. Minulla ja hankkeen sosiaalityöntekijällä on myös kuukausittainen ohjelma, jonka mukaan menemme vierailuille perheiden luo, käymme kouluilla ja pidämme huolta perheiden tulonhankkimisohjelmassa olevista toiminnoista. Minun päiväni ovat aika kiireisiä, mutta pidän siitä. Pidän lapsille myös kerran viikossa lisäopetusta.

Olen niin iloinen saadessani tehdä merkityksellistä työtä lähetyksen parissa. Nytkin mielessäni pyörii jo huominen työpäivä; mitä kaikkea silloin teen. Kiitän tuestanne ja rukouksistanne.

Perjantai-illan tiimityötä Jimmassa: Hankkeiden vuosikello ja informaatiosykli työn alla. Vas: Daniel Haile, Israel Milkyas (Jimman DASSC osaston johtaja) ja Pauliina Hildén
Perjantai-illan tiimityötä Jimmassa: Hankkeiden vuosikello ja informaatiosykli työn alla. Vas: Daniel Haile, Israel Milkyas (Jimman DASSC osaston johtaja) ja Pauliina Hildén

Faktoja

  • Kansanlähetyksen kummiohjelma Etiopiassa on toiminut vuodesta 2007 alkaen.
  • Kummihankkeita on neljällä paikkakunnalla: Agarossa, Bongassa, Sokorussa ja Limussa.
  • Kummilapsia on yhteensä 440 ja he saavat avustusta mm. koulunkäyntiin, terveyteen ja perheen elinolosuhteiden kohentamiseen.
  • Kummitoimintaa tukee n. 400 kummia ja tukijaa Suomessa.
  • Kummiohjelmaan valitaan lapsia yhteistyössä paikallisen sosiaalitoimen kanssa: prioriteettina ovat orvot ja köyhien yksinhuoltajaperheiden lapset.
  • Kummimaksu 30 €/ kk kattaa lapsen koulunkäynnin ja terveyden tukemisen laaja-alaisesti.

Lisätietoja ja kummiksi liittyminen: pauliina.hilden@sekl.fi

Haastattelun teksti ja kuvat: Pauliina Hildén, hankekoordinaattori, SEKL ulkomaanosasto.