Credo-terveisiä 1/24

17.04.2024

Siunaan Afrikan sateita. "Soita torstaina klo 14 niin ei vielä ole alkanut sataa". Sain tällaisen ohjeen Whatsapilla, kun kyselin Susanilta aikaa, jolloin voisimme jutella Kenian Credo-ohjelman kuulumisista. Ymmärrän häntä hyvin, sillä sade on Keniassa joskus hyvin rankaa ja rummuttaa hurjalla voimalla peltikattoa. Eipä silloin puhelusta oikein tule mitään. Eikä oikein mistään muustakaan, paitsi istuskelusta savimajassa ja odottelusta. 

Tehokkaalle länsimaalaiselle, ensi kertaa Keniaan menneelle lähetystyöntekijälle, tällainen oli 35 vuotta sitten hyvin outoa. Mielestäni sisätiloissa kyllä olisi voinut tehdä monenlaista. En vain silloin tajunnut, että sähkötön savimaja on eri asia kuin meille osoitettu betonitalo. En myöskään tajunnut, että istuskelu ja ulos sateeseen tuijottelu, juttelu toisten kanssa ja vaikkapa nokosten ottaminen ovat ihan yhtä arvokasta ja jopa tärkeämpää kuin hääräily. 

Sateita Keniassa on siis tullut ja yleisesti ne ovat olleet tervetulleita. Maasaialueella maissi on alkanut hyvin kasvaa. Lehmillä on heinää syötäväksi. Toisaalla, varsinkin alavilla mailla ja kaupungeissa, sateet ovat yltyneet tulviksi ja saaneet paljon harmia aikaan. 

Rukoillaan, että Jumalan lähettämät ja säätelemät sateet olisivat kuitenkin kenialaisille
siunaukseksi ja ruokaa riittäisi niiden kasvattaman sadon muodossa.